Grad Opatija
Službene stranice

Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Datum: 19.6.2018.

Pitanjima malih vijećnika zamjeniku gradonačelnika Emilu Priskiću započela je 6. sjednica XI. saziva Dječjeg gradskog vijeća.

U Gradskoj vijećnici Grada Opatije jučer je održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Pitanjima malih vijećnika zamjeniku gradonačelnika Emilu Priskiću započela je 6. sjednica XI. saziva Dječjeg gradskog vijeća. Nakon što im je zamjenik gradonačelnika odgovorio na sve što ih je zanimalo, vijećnicima su predstavljani projekti pristigli na Natječaj za proračun Dječjeg gradskog vijeća. Od prijavljenih šest projekata, vijećnici su javnim izjašnjavanjem odlučili da će se Proračun Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije 2018. godine, u visini od 12.000 kuna, rasporediti za projekt „Tiskanje slikovnice s CD-om na temu liburnijske legende o Opatijskoj Madoni“. Vijećnici su izvijestili odrasle o obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja i Svjetskog dana zaštite okoliša razmjenom dječjih igračaka ispred opatijske tržnice te o pristiglim likovnim i literarnim radovima na natječaj „Dobro došli u Opatiju“  što su ga zajedno raspisali Društvo „Naša djeca“ Opatija i XI. saziv DGV-a u okviru projekta kojeg provode u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na natječaj je pristiglo 101 likovni rad i 13 literarnih radova iz opatijske i lovranske osnovne škole te područne škole Mošćenička Draga. Posebnost ovog Natječaja je što su uvjete natječaja osmislili vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Opatija, koji će biti i dio komisije za odabir radova, a rezultat natječaja biti će izrada brošure dječjih putokaza na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Brošura će biti predstavljena na Eurochild konferenciji i 14. susretima Dječjih vijeća Hrvatske. U okviru projekta XI. saziva DGV-a „Dječje organizacije i njihova misija kod nas i u svijetu“ vijećnici su najavili odlazak u Boku Kotorsku na susret o solidarnosti i prijateljstva na poziv francuske organizacije Secours Populaire France s kojojm su uspostavili suradnju te sudjelovanje na Susretu dječjih foruma u Poreču, krajem kolovoza.

Nakon sjednice vijećnici su se uputili na radionicu izrade predmeta korištenjem 3D printera, za čiju su nabavu dodijeljena sredstva proračuna DGV-a 2017. godine.