Grad Opatija
Službene stranice

Održana radionica u sklopu EU projekta RIVIERA4SEASONS2

Datum: 21.2.2018.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ovog je tjedna u Hotelu Ambasador održao radionicu ekspertne skupine projekta RIVIERA4SEASONS2. Radionica je održana u okviru izrade sveobuhvatnih analiza stanja turističke ponude, prirodne i kulturne materijalne i nematerijalne baštine te ciljnih tržišta u zaleđu Opatije, a koje izrađuje Fakultet.

Cilj sastanka bio je definiranje ključnih elemenata postojeće baštine zaleđa Opatije, a interdisciplinarna ekspertna skupina sastavljena od renomiranih stručnjaka provest će njihovo vrednovanje u kontekstu mogućnosti uključivanja u turističku ponudu. Vrednovanje baštine zaleđa bit će podloga za izradu prekograničnih turističkih itinerara zaleđa Opatije i zaleđa Pirana, čime će se bogata atrakcijska osnova ovih područja u većoj mjeri uključiti u turističku ponudu.

Radionicu je vodila dr. sc. Lorena Bašan, voditeljica projekta, a uz članove ekspertne skupine, radionici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić. U ovom projektu, koji ima izražen kulturno-turistički karakter, sudjeluju Grad Opatija i Općina Piran, turističke zajednice Opatije i Portoroža, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao i portoroški fakultet Turistica.

Ukupan budžet zajedničkih aktivnosti iznosi oko 840 tisuća eura od čega polovica otpada na hrvatsku, odnosno druga polovica na slovensku stranu. Projekt je sufinanciran u okviru Programa sudjelovanja INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska, odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj