Grad Opatija
Službene stranice

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

Datum: 11.4.2017.

Konstituirajuća sjednica XI. saziva  Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održana je 10. travnja 2017. godine u vijećnici Grada Opatije. Na početku sjednice vijećnicima se obratila zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić, koja je vijećnicima čestitala na izabranoj funkciji vijećnika XI. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije te im zaželjela dobrodošlicu i uspješan rad u mandatu.

Nakon predstavljanja kandidata za Dječjeg gradonačelnika, vijećnici su većinom glasova izabrali novu Dječju gradonačelnicu, Petru Deranja, učenicu 7. razreda Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija. Na izboru su joj čestitali zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić te zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin. Uz Petru Deranja, kandidatkinja za funkciju Dječje gradonačelnice bila je i Sofya Kotava, učenica 5. razreda.

Za vijećnike ovog saziva izabrano je ukupno 14 vijećnika; Ida Juras, Matea Bučković, Lucija Brajković, Jordan Sergo, Filip Lozić, Sofya Kotava, Romina Brnečić, Luka Brumnjak, Rafael Matacin, Vedrana Mihaljević, Valentina Karlović Terceira, Petra Deranja, Ivana Vignjević i Mateo Zausnig. Vijećnici će u svom dvogodišnjem mandatu  raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji.

Također, vijećnici su odabrali projekt kojim će se Dječje gradsko vijeće baviti u svom mandatu, a to je projekt „Dječje organizacije i njihova misija kod nas i u svijetu“.