Grad Opatija
Službene stranice

Održan prijem za članove delegacije iz Opštine Blace

Datum: 13.3.2015.

U Gradskoj vijećnici danas je zamjenica gradonačelnika Opatije Marina Gašparić primila članove delegacije Opštine Blace iz Republike Srbije u kojoj su Zoran Jozić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, zatim Zoran Milutinović, sekretar Skupštine Opštine Blace,  Miloš Čolić, koordinator kancelarije za mlade Blace, te Miloš Vasiljević, predsjednik Sportskog saveza Opštine Blace.

Povod radnom susretu bilo je upoznavanje i razmatranje mogućnosti suradnje ali i razmjena iskustava sa Gradom Opatija posebno na planu organizacije, nastupa i ponude u sklopu gospodarsko-turističkih manifestacija.

Osim ovog dijela razgovora, predstavnici  Blaca bili su zainteresirani i za opatijska iskustva u povlačenju sredstava iz pretpristupnih fondova EU, o čemu su razgovarali sa Anom Brumnjak Iličić, višom stručnom suradnicom za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Grada Opatije.  

Naime,  Blace na ovogodišnjoj vodnjanskoj manifestaciji „Dani maslinovog ulja“ po prvi puta predstavlja svoje poznate i raznovrsne proizvode od šljive, a promovirat će također i tradicionalnu manifestaciju „Dani šljiva“ koju u Blacu 2015.  organiziraju već trinaestu godinu zaredom.