Grad Opatija
Službene stranice

Održan kolegij gradonačelnika - 16. siječnja 2017.

Datum: 16.1.2017.

Na Kolegiju je raspravljen Prijedlog Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja zone naselja Ika i Oprić koji će biti upućen na javnu raspravu i biti izložen na javni uvid od 30. 01. do 13. 02. 2017.g.

Dana je informacija o izvješću Grada Vukovara o stipendiranju vukovarskih studenata tijekom dosadašnjih godina, a počevši od 2009/2010. godine kada je Opatija započela sa sudjelovanjem u akciji „Solidarnost za Vukovar“. U izvješću Grad Vukovar daje informacije o svim dosadašnjim stipendistima kao i saznanjima o njihovom trenutnom statusu. Tako je od početka suradnje s Gradom Vukovarom stipendirano ukupno 23 studenata u ukupnom iznosu od 212.800 kuna.

Grad Opatija nastavlja i u 2017. godini stipendirati pet studenata iz Grada Vukovara tijekom 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 800 kuna, a sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Grada Opatije za u ukupnom iznosu od 40.000 kuna.

Grad Vukovar provodi natječaj za dodjelu stipendija studentima iz proračunskih sredstava Grada Vukovara i iz posebno prikupljenih sredstava (donacija). Temeljem provedenog Natječaja odabiru studente kojima će se dodijeliti stipendije osigurane iz proračunskih sredstava Grada Opatije te sa njima sklapaju ugovore i prate njihovo školovanje i ispunjavanje ugovorenih prava i obveza.

Također, na kolegiju se raspravljalo o Javnom pozivu za dodjelu potpora prema Gradskom programu poticanja zapošljavanja mladih. Temeljem odredbi Gradskog programa Grad Opatija objavljuje javni poziv zainteresiranim nezaposlenim osobama do 29 godina za dodjelu potpora za stjecanje dodatnih znanja. Cilj ovog programa je smanjenje nezaposlenosti mladih osoba, odnosno omogućavanje mladima stjecanje dodatnih znanja kako bi imali veće mogućnosti za kasnije zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Gradski program predviđa edukacije iz područja informatike, učenje njemačkog jezika turističko-ugostiteljske struke, učenje francuskog jezika te programe za kojima se ukaže potreba na tržištu rada.

Od 2007.godine od kad se provodi program dodijeljeno je ukupno 118 potpora. Dosada je najviše interesa bilo je za programe učenja stranih jezika, informatičke programe te specifične programe vezane za zanimanja u uslužnim djelatnostima u turizmu.

Javni poziv za dodjelu potpora za 2017.godinu biti će objavljen na oglasnoj ploči i na web stranici Grada Opatije te na oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Ispostava Opatija.

Na kolegiju su razmotrene i ostale aktualne teme uključiv i promjene koje donosi novi Zakon o javnoj nabavi