Grad Opatija
Službene stranice

ODRŽAN KOLEGIJ GRADONAČELNIKA

Datum: 5.9.2013.

Izvršenje gradskog proračuna u prvom polugodištu 2013. dobro

Na redovnom kolegiju gradonačelnika sa zamjenicima gradonačelnika i pročelnicima upravnih odjela Grada održanom u srijedu raspravljalo se o izvršenju proračuna Grada u prvom polugodištu tekuće godine.

Temeljem podataka o izvršenju, odnosno stanju prihoda i rashoda, zaključeno je kako je izvršenje proračuna uredno; sve obveze redovno se izvršavaju, a rashodi proračuna pod kontrolom su, i u planiranim vrijednostima, kao i prihodi.

No, upravo ovakav rezultat nakon prvog polugodišta, kako je naveo gradonačelnik Opatije Dujmić, rezultat je i štednje kroz raspolaganje proračunskim financijama, a ista se praksa nastavlja dalje. S obzirom na ukupnu gospodarsku situaciju i ekonomska kretanja u zemlji, zaključeno je da je opatijski proračun za 2013. stabilan, prema podacima o njegovu izvršenju u prvom polugodištu 2013.

Na kolegiju je također navedeno i kako je Grad Opatija dobio bezuvjetno mišljenje državne revizije, nakon provedenog nadzora o  izvršenju proračuna Grada Opatije za 2012. što se također cijeni i kao uspješan rezultat u radu lokale samouprave.