Grad Opatija
Službene stranice

Obrazloženje gradonačelnika zbog čega je povučena odluka o prodaji zemljišta za izgradnju tzv. garaže tržnica

Datum: 3.6.2015.

Priopćenje za medije

Moja jučerašnja odluka o povlačenju točke dnevnog reda vezano za prijedlog prodaje zemljišta za izgradnju tzv. garaže tržnica u Opatiji nije rezultat „nezakonitosti“ kako se to prikazuje u medijima, jer se itekako pazi na zakonitost gradskih odluka, već samo ostavljanje dodatnog vremena za razmatranje ponuđenog prijedloga. Time su razvoj Grada Opatije i proces zapošljavanja jednim dijelom usporeni, ali ne i zaustavljeni.

Podsjećam da smo projekt izgradnje „Garažno-poslovnog centra A. Štanger“, za izradu kojeg je utrošeno preko 2.000.000 milijuna kuna, naslijedili od prethodne gradske vlasti i u tri navrata objavili natječaj za pravo građenja. Usprkos raspisanim natječajima i obavijesti našim veleposlanstvima i poslovnim partnerima, te brojnih iskazanih interesa u pripremi natječaja,  u konačnici - nije bilo zainteresiranih za izgradnju po tom modelu.

Stoga sam predložio promjenu modela s ciljem da Opatija dobije nove poslovne prostore i garažu.

Nažalost, postoje oni u našem Gradu koji naprosto nisu ni sa čime suglasni i koji stvaraju klimu protivljenja, a ne klimu napretka.

Kada gradimo kao Grad, osporavaju to na način da to treba raditi privatni sektor.

Kada nešto želi napraviti privatni sektor, osporavaju to na način da to treba napraviti Grad.

I tako u nedogled. Vjerujem da građani Opatije znaju cijeniti ono što smo do sada u našem mandatu konkretno učinili, te prepoznati one koji usporavaju daljnji napredak i razvoj Opatije.

 

Ivo Dujmić

gradonačelnik Grada Opatije