Grad Opatija
Službene stranice

Obavijest roditeljima i učenicima osnovne škole o su/financiranju obveznih udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2016/2017.

Datum: 13.6.2016.

Učenicima koji ostvaruju pravo na besplatnu marendu i/ili produženi boravak prema Odluci o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti (SN PGŽ 8/14, 37/15), financirati će se nabava nedostajućih udžbenika koje nisu uspjeli razmijeniti i obveznih radnih bilježnica, uz uvjet da su vratili udžbenike čija nabava im je financirana prošle školske godine. Financiranje se ne odnosi na nabavu školskog pribora, niti bilo kojeg drugog materijala, već samo na nabavu obveznih udžbenika i radnih bilježnica prema popisu škole.

Postupak je sljedeći:

1.  Zahtjevi za izdavanje suglasnosti za su/financiranje troškova nabave udžbenika predaju se na obrascu koji je dostupan u pisarnici i na web stranici Grada Opatije. Zahtjevi će se primati u razdoblju od 22. kolovoza do početka školske godine u pisarnici Grada Opatije, zajedno sa zahtjevima za ostvarivanje prava na besplatnu marendu i/ili produženi boravak.

 

2. Roditelji imaju slobodan izbor pri načinu odabira kupnje udžbenika te udžbenike mogu odmah naručiti i platiti.

 

3. Po odobrenoj suglasnosti, sredstva za su/financiranje udžbenika doznačit će se na IBAN bankovnog računa podnositelja zahtjeva, uz predočenje plaćenog računa.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, možete kontaktirati stručne službe Grada na tel. 680 146 i  680 145.