Grad Opatija
Službene stranice

NASTUPOM BEČKE SPRANISTICE OTVOREN OVOGODIŠNJI BEČKI TJEDAN

Datum: 16.9.2014.

Nastupom bečke operne pjevačice, sopranistice Marije Helienek na terasi hotela Milenij otvoren je u ponedjeljak  navečer Bečki tjedan u Opatiji. Riječ je o  jubilarnom petom izdanju ove programski bogate manifestacije.

    – Već dugi niz godina su Beč i Opatija vezani prijateljstvom i svaki puta kada dođem u Opatiju osjećam se kao da sam došao kući. Opatija i Beč dijele mnogo toga zajedničkog – kulturu, turizam, povijest – i normalno je da se nastavljamo dalje zajedno razvijati. No, Opatija ima i nešto što Beč nema, a to je prekrasno more, kazao je član Poglavarstva Grada Beča Ernst Woller, predsjednik Komisije za kulturu Grada Beča i zamjenik predsjednika Komisije za europska i internacionalna pitanja.
    Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić podsjetio je da će se tijekom čitavog tjedna održavati brojna događanja – izložbe, okrugli stolovi i drugi programi – koji će kulminirati velikim Bečkim balom u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u subotu navečer, te je pozvao sve građane i turiste da posjete sva ova događanja.
    Bečki tjedan nastavlja se večeras, u 18 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, svečanim otvorenjem izložbe »Royal Dreams – Glorious Future« pod pokroviteljstvom nagrade Red Carpet Art Award iz Beča.