Grad Opatija
Službene stranice

Nastavak pregovora oko suradnje Opatije s NR Kinom

Datum: 10.2.2015.

Uoči svečane proslave Kineske nove godine koja se sinoć održala u HNK Ivana pl. Zajca gradonačelnik Ivo Dujmić sastao se  s bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem koji je kao visoki savjetnik Instituta za istraživanje suvremenog svijeta u Pekingu također nazočio svečanosti u riječkom Kazalištu. Ovom prilikom počasni je građanin Opatije još jednom istaknuo važnost kineskih turista za opatijsko turističko tržište te mogućnosti privlačenja gostiju.

Kako je poznato, suradnja s Kinom u Opatiji započela je prije nekoliko godina na polju zdravstvenog turizma, kada je Thalassotherapia ugostila medicinske stručnjake i praktičare iz Pekinga. Boravak i rad liječnika i praktičara kineske tradicionalne medicine prve godine izazvali su od strane pacijenata i klijenata ove poznate opatijske bolnice veliki interes, te se želi nastaviti s ovakvim programima.

Grad Opatija zainteresiran je i za suradnju s jednim od kineskih gradova na polju turizma, gospodarstva i kulture. Isto tako, na inicijativu Grada Opatije, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu pokreće studijski program o tome kako poslovati s Kinom, što će uključiti učenje kineskog jezika, običaja i kulture.