Grad Opatija
Službene stranice

Mjere pomoći građanima i poduzetnicima

Datum: 16.3.2020.

Zakup gradskog poslovnog prostora, komunalna naknada

  Obzirom na činjenicu da je velik broj građana i poduzetnika u Opatiji ovisan o cjelogodišnjem turističkom poslovanju te će novonastala situacija s pandemijom korona virusa u svijetu zasigurno ostaviti ekonomske posljedice, gradonačelnik Ivo Dujmić je danas donio odluke o prvim mjerama pomoći građanima i gospodarstvu. 

Prva je mjera za olakšavanje novonastale situacije, koja vrijedi za sve obveznike komunalne naknade (građane i poduzetnike) odgoda datuma dospjeća obveza na osnovu komunalne naknade koje dospjevaju u ožujku za mjesec dana od datuma koji piše na računu.

Druga mjera vrijedi za zakupce poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Ukoliko oni odluče ne raditi od 17. ožujka do 17. travnja, bit će oslobođeni plaćanja zakupa u tom vremenskom razdoblju, uz uvjet da dokažu da u tom razdoblju nisu radili.

Obavijest o privremenom prestanku obavljanja djelatnosti molimo poslati na sljedeće adrese: grad.opatija@opatija.hr; mia.cvijetic@opatija.hr.

Zatvaranje poslovnih prostora u narednom razdoblju preporuča se i ostalim poslovnim subjektima na području Grada Opatije.