Grad Opatija
Službene stranice

Međunarodna konferencija ToSEE 2019

Datum: 16.5.2019.

U Organizaciji FMTU-a 130 sudionika iz 11 zemalja

   U Opatiji je otvorena peta međunarodna konferencija ToSEE - Tourism in Southern and Eastern Europe koja će trajati od 16. do 18. svibnja. Tema ovogodišnje konferencije je »Kreiranje inovativnog turističkog doživljaja: Put prema produljenju turističke sezone«. Cilj je predstaviti najnovija istraživanja u području novih vrsta turizma koji imaju važnu ulogu u produljenju sezone kao i promovirati činjenicu da turisti žele nova, drugačija iskustva u destinaciji. Na ovogodišnjoj konferenciji bit će prezentirano 57 radova te se očekuje sudjelovanje oko 130 znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Rumunjske, Estonije, Velike Britanije, SAD-a i Njemačke. Na konferenciji se prezentiraju najnovija istraživanja međunarodnih i domaćih znanstvenika.

Na otvaranju konferencije uvodne su riječi dali dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

- Ne samo da smo izuzetno ponosni na našu slavnu turističku povijest i njeno naslijeđe, nego smo i svjesni važnosti neprestanog ulaganja i rada na održavanju branda, kao i stvaranja novih turističkih proizvoda na Opatijskoj rivijeri. Opatijska je rivijera jedinstvena cjelina i kao takva se predstavlja našim gostima. Stoga svi mi čelnici lokalnih samouprava kao i turističko gospodarstvo moramo raditi u jednom zajedničkom cilju: podizanju kvalitete destinacije i stvaranju novih turističkih proizvoda. Uloga turističkih stručnjaka u tom je cilju nezamjenjiva, istaknuo je Dujmić.

Prvi dan konferencije,16. svibnja, održava se u Remisens Premium Grand Hotelu Palace u Opatiji, drugi dan , 17. svibnja, održava se u Nacionalnom parku Risnjak s ciljem poticanja razvoja turizma u Gorskom kotaru. Posljednjeg dana konferencije, 18. svibnja, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki organizira se radionica za doktorande pod vodstvom prof. dr. sc. Irene Ateljević. Tema radionice je »Ključne paradigmatske škole u turističkim studijama i kako doseći različitu publiku svojim znanstvenim radom«.