Grad Opatija
Službene stranice

KOLEGIJ GRADONAČELNIKA: APN-U GRAD OPET ŠALJE PISMENI UPIT

Datum: 7.10.2013.

Održan redovan kolegij gradonačelnika i njegovih zamjenika sa pročelnicima odjela gradske uprave

Na danas održanom redovnom kolegiju opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića i njegovih zamjenika sa pročelnicima gradskih odjela, bilo je riječ o tijeku gradnje POS-ovih stanova, te izvjesnosti roka njihova dovršetka. S obzirom da je investitor POS-ovih stanova koji se grade u Opatiji Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), na kolegiju je usuglašeno da će Grad Opatija još jednom uputiti službeni upit u APN, tražeći njihovo očitovanje o konačnom roku dovršetka ovih objekata.

S obzirom da je APN investitor, odgovoran je za realizaciju investicije; no s druge strane, uglavnom se upiti javnosti o konačnom dovršetku zgrada, bilo od strane medija, bilo od strane budućih stanara – adresiraju na Grad, koji pak nema mehanizme da ubrza gradnju, a često ni relevantnu informaciju koju bi mogao proslijediti.

Također je na kolegiju razmatran prijedlog povećanja temeljnog kapitala tvrtke Komunalac, a s osnova dosadašnjih ulaganja vlasnika, kao i načini i modeli oko reorganizacije tvrtke Komunalac, što je proces koji proizlazi iz novih odredbi  nadležnih zakona.