Grad Opatija
Službene stranice

Informacija o protočnosti na obalnoj šetnici za blagdane

Datum: 22.12.2017.

U Opatiji se odvija dinamična investicijski ciklus, a dio tih investicija realizira se i na pojasu uz more, pa je tako obalna šetnica zbog izvođenja radova, ali primarno sigurnosti šetača, na nekim dijelovima bila zatvorena.

No, za vrijeme predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana kod hotela  Mali raj dio šetnice bit će otvoren, a nakon završetka blagdana taj dio šetnice opet će se zatvoriti zbog nastavka izvođenja radova. Radovi se prestaju izvoditi u subotu, pa se šetnica na tome dijelu otvara za pješake 23. prosinca, a ponovo će se zatvoriti 8. siječnja 2018. nakon blagdana, kada se i nastavlja sa izvođenjem daljnjih radova.

Dio šetnice gdje se također izvode radovi, međutim, nije moguće otvoriti šetačima za vrijeme blagdana primarno zbog njihove sigurnosti, pa će dio šetnice kod hotela Kvarner ostati zatvoren i tijekom predstojećih blagdana.

Djelatnici Parkova postavili su odgovarajuću prometnu (pješačku) signalizaciju u parku Angiolina, odnosno u blizini zatvorenog za prolaz šetača dijela šetnice ispod hotela Kvarner, kako bi prolaznici, šetači i ostali gosti bili obavješteni, ali i mogli jednostavnije planirati svoje šetačke rute.

Radovi koji se izvode u ingerenciji su Grada Opatije, a izvode ih gradske tvrtke ili njihovi kooperanti.

Prema gradskoj odluci tijekom blagdana na području grada ne mogu se izvoditi radovi, pa će tako svi radovi za vrijeme trajanja blagdana biti - obustavljeni.