Grad Opatija
Službene stranice

Gradonačelnik Dujmić primio dugogodišnjeg novinara Radio Rijeke Edija Kišića

Datum: 8.12.2017.

U povodu nedavnog dobivanja nagrade Zlatni Interstas na 24. međunarodnoj smotri turizma, filma, krajobraza, koji je dugogodišnji novinar Radio Rijeke Edi Kišić dobio od europskog udruženje turističkih novinara za svoj ukupni doprinos struci, te Kišićevog nedavnog odlaska u mirovinu, gradonačelnik Ivo Dujmić u društvu zamjenika Vere Aničić i dr.sc. Emila Priskića upriličio je danas prijem u Gradu Opatiji.

Bila je to prilika, kako je istakao gradonačelnik Dujmić, da se i Grad Opatija zahvali Kišiću na njegovom doprinosu u promociji destinacije i Opatije tijekom njegove novinarske karijere duge 43 godine, koliko je Edi Kišić proveo na Radio Rijeci radeći kao novinar koji primarno prati sektor turizma.

Kišić je tako iscrpno i stručno izvještavao o turizmu i ostalim vezanim temama ne samo iz Opatije već iz šire regije.

Temeljit, informiran i objektivan pristup mnogim temama o kojima je Kišić izvještavao definitivno su obilježili njegovu karijeru, kada se gleda iz kuta Opatije; a Opatija je trenutno u snažnom ne samo investicijskom razvoju, već i u programskom smislu, naveo je Dujmić. Otvoren je Centar Gervais, a tvrtka Opatija 21 uskoro će preuzeti upravljanje javnim gradskim parkingom, dok destinacija želi nastaviti svoj put uspona na eminentnim turističkim tržištima. Sve su to izazovi, naglasio je Dujmić, u kojima će zasigurno svojim bogatim iskustvom i savjetima i dalje Opatiji moći pomoći Edi Kišić.

„Jednom novinar, uvijek novinar“ odgovorio je Kišić poznatom novinarskom krilaticom. On je također zahvalio Gradu Opatiji i čelništvu Grada na dosadašnjoj suradnji, koja počesto zbog niza objektivnih okolnosti, i u mnogim situacijama  nije bila jednostavna, no unatoč preprekama ponekad - uvijek je na kraju rezultirala objektivnim, pravodobnim i cjelovitim informacijama bitnima za informiranje građana.

Gradonačelnik Dujmić uručio je Ediju Kišiću i simbolički poklon - umjetničku sliku akademskog slikara Claudia Frank ispred Grada Opatije u povodu njegova nedavna odlaska u zasluženu mirovinu.