Grad Opatija
Službene stranice

GRADONAČELNIK DUJMIĆ PRIMIO DELEGACIJU GRADA SARANDË

Datum: 3.10.2012.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić primio je danas u radnom posjetu članove delegacije albanskog grada Sarandë na čelu s veleposlanikom Republike Albanije u RH Nj.E. Pëllumbom Qazimijem i gradonačelnikom Stefanom Çipa.

U delegaciji su bili i pročelnik Mariel Murati, direktor turizma Aristotel Bita, te predstavnik albanske nacionalne manjine u Opatiji Gani Xharrahi, i drugi suradnici.

Čelnici Sarandë procjenjuju da je Opatija, kao jedno od najvažnijih i najstarijih turističkih središta u Hrvatskoj, vrlo zanimljiva, s obziorm da je i u Sarandi, gradu s južnog dijela Albanije, glavna grana razvoja turizam.

 Posebno su tako zainteresirani za produbljenje suradnje na polju turizma, kao i na polju kulture te obrazovanja kadrova u turizmu. S obzirom da od srpnja naredne godine Hrvatska postaje članicom EU, to je još jedan od razloga za interes sarandinih čelnika po pitanju suradnje i razmjene iskustava, osobito u dijelu pripreme programa za njihovo sufinanciranje preko fondova EU, u čemu im je opatijsko iskustvo značajno. Primijetili su i kako je u Opatiji, ali i cijeloj ovoj regiji kojoj se nalaze u posjeti, njegovanje multikulturalnosti na zavidnom nivou.

Gradonačelnik Dujmić  upoznao ih je s opatijskim razvojem, u kojem je osnovna grana turizam, a na kraju sastanka članovi delegacije pogledali su i kratke  promo filmove koji promiču Opatiju kao turističku destinaciju.