Grad Opatija
Službene stranice

GRAD PODNIO TUŽBU PROTIV AUTOTROLEJA, A PRIVREMENOM MJEROM TRAŽI HITNO VRAĆANJE VOZNOG REDA „NA STARO“

Datum: 14.5.2015.

Priopćenje za javnost

„Grad Opatija, kao što je već rečeno, ispunjava sve odredbe iz ugovora koji je sklopio s Autotrolejem, a isti ugovor  obvezuje i Autotrolej.   

Stoga, Grad Opatija podnio je Trgovačkom sudu u Rijeci  tužbu protiv tvrtke KD Autotrolej d.o.o.

Tužbom Sudu Grad Opatija  traži da Autotrolej vrati broj polazaka  na onaj koji je bio prije jednostrane odluke Autotroleja  o njihovoj redukciji na linijama koje voze i područjem Opatije.Ta je odluka stupila na snagu jučer, 13. svibnja.

Osim tužbe, Grad Opatija putem Trgovačkog suda zahtijeva uvođenje privremene mjere kojom  se od Autotroleja zahtijeva da odmah vrati vozni red „na staro“ dakle na režim koji je bio na snazi prije 13. svibnja, kada je Autotrolej reducirao polaske na županijskim linijama, bez traženja prethodne suglasnosti za te izmjene od Grada Opatije.

Da bi zaštitio interese svojih građana, na koje se ova jednostrana odluka Autotroleja trenutno najviše reflektira, Grad Opatija reagira kako je i najavljeno tražeći sudskim putem ispunjenje svojih prava, poštivanje ugovora u cilju zaštite interesa građana.

Ocjenjujemo nedopustivim da Autotrolej svoje poslovanje rješava jednostranim činom, gdje samoinicijativno ukida broj polazaka na tim linijama - dakle „preko leđa“ putnika, što nas navodi na dojam da kroz pritisak javnosti nastoji ucijeniti Grad Opatiju da postupa mimo ugovora.

 

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić