Grad Opatija
Službene stranice

Festival Opatija i Zagrebačka banka nastavljaju uspješnu suradnju

Datum: 12.6.2017.

U Festivalu Opatija danas je potpisan ugovor o sponzoriranju između Festivala i Zagrebačke banke (ZABA)  kojim se nastavlja dugogodišnja suradnja ovih institucija. Ugovor su potpisali ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktorica korporativnog bankarstva zagrebačke banke, Regionalnog centra Kvarner - Korporativni centar Rijeka Tamara Sergo,  a na konferenciji za medije nazočni su bili i gradonačelnik Ivo Dujmić i njegova zamjenica Vera Šantić.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie G. Dešković podsjetio je da ZABA u realizaciji programa Festivala vjerno prati ovu opatijsku instituciju te izrazio svoje zadovoljstvo što se suradnja nastavlja i ove godine. Podsjetio je da u ljetnoj sezoni Festival priprema bogati program, u kojem će se jedanput tjedno odvijati po jedno veliko događanje koje bi, prema očekivanjima, trebalo privući tisuće posjetitelja te onda i više manjih kulturnih zbivanja, zatim koncerata velikih zvijezda … Ove godine Ljetna pozornica obilježava svoju 60. godišnjicu, pa će tim povodom biti na programu opera Aida - upravo zato što je to bila nastupajuća opera izvedena na ovoj pozornici; kako bi se publika prisjetila kino predstava na velikome platnu, prikazan će biti film koji je zabilježio najbrojnije gledateljstvo – a riječ je o filmu  „Titanic“.

Direktorica regionalne ZABA-e Tamara Sergo izrazila je svoje zadovoljstvo zbog nastavka dugogodišnje suradnje sa Festivalom Opatija, uz opasku da je i ove godine osmišljen bogat program te da se otvorenjem Gervaisa omogućilo i programsko proširenje. Zagrebačka je banka okrenuta podupiranju programa iz sektora kulture, jer takvi opravdavaju društvenu odgovornost Banke, a i Zagrebačka je banka prepoznata kao kompanija koja pridaje značaj kulturi.

Gradonačelnik Ivo Dujmić istakao je na početku obraćanja posebno dobre odnose Grada Opatije sa Zagrebačkom bankom, koja osim što surađuje sa Festivalom Opatija kroz sponzoriranje njihova programa, podupire i organizaciju niza drugih, velikih manifestacija kao dio programa što ga priprema TZ grada Opatije.