Grad Opatija
Službene stranice

Bečki bal

Datum: 23.9.2018.

Pogledajte galeriju slika s 11.Bečkog bala u Opatiji

    Bečki je bal sinoć Opatiju vratio u romantično doba dvorskih balova s dugim krinolinama i svečanim odijelima, uz blještavilo Kristalne dvorane Hotela Kvarner.

U potpuno ispunjenoj dvorani ugošćeni su brojni ugledni gosti hrvatskog i austrijskog javno-političkog života, kao i mnogi uvaženi gosti iz Italije, Slovenije, SAD-a, predstavnici diplomatskog zbora u RH, kao i domaćini, članovi hrvatskih Lions klubova, predstavnici privrede, turizma, hrvatske i austrijske televizijske kuće.

Posebno smo počašćeni što je Opatija, iako možda najmanji grad u kojem se održava Bečki bal, tradicionalno povezana s austrijskom prijestolnicom i naše prijateljstvo traje već godinama te se svaki put iznova potvrđuje na balu, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Ernst Woller, prvi predsjednik Bečkog Gradskog vijeća zahvalio je gradonačelniku i Gradu Opatiji na gostoprimstvu te naglasio kako su odnosi dvaju gradova izuzetno dobri te se neprestano radi na njihovom produbljenju.

Za glazbene izvedbe bili su zaduženi Hoch und Deutschmeister Regimentskapelle, Original Wiener Strauss Capelle i Combo Band.

Prekrasne plesne korake pokazali su članovi bečke plesne škole Wiener Tanzkomitee predvođeni Michaelom Badinom.

Nakon njih na plesnom su podiju svoje zavidno plesno umijeće pokazali gradonačelnik Ivo Dujmić sa suprugom te prvi predsjednik Bečkog Gradskog vijeća Ernst Woller, a potom su im se pridružili i ostali uzvanici.

Tradicionalna bečka večera: juha i bečka šnicla, završila je rezanjem sacher torte, duge nekoliko metara, na terasi hotela, uz tradicionalan vatromet s mora.