Grad Opatija
Službene stranice

Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića

Datum: 20.2.2020.

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Gervais 28.2. u 19,30

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu.

Na Glazbenim danima HRT-a u Opatiji, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije će održati koncert “Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića” pod ravnanjem dirigenta Mirona Hausera, a najveće Robićeve hitove pjevat će Jacques Houdek, Goran Karan,  Marko Tolja, Gina Damjanović (Detour), Ivana Srbljan, Matija Cvek, Nika Turković, Boris Štok, Dražen Turina Šajeta, Klara Srok, Ana Opačak i Gelato Sisters.

Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati; osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, od 2000. godine održava vlastiti koncertni ciklus koji se izravno prenosi na Trećem programu Hrvatskoga radija. Od vodstva prvih dirigenata, Zlatka Černjula, Miroslava Killera, Milivoja Körblera i Nikice Kalogjere, preko Miljenka Prohaske koji ga je vodio više od trideset godina, do Silvija Glojnarića, Saše Nestorovića i Andreasa Marinella, orkestar se profilirao u jedan od najutjecajnijih jazz sastava na našoj sceni. Od sezone 2019./2020. umjetnički voditelj je Miron Hauser.

Zbog direktnog prijenosa koncerta na programu Hrvatske radiotelevizije, molimo cijenjenu publiku da dođe na koncert do 19.30 sati.

Cijena ulaznice: 80,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais se otvara sat vremena prije početka programa.