Grad Opatija
Službene stranice

Mladi europski glazbenici u Opatiji

Datum: 24.9.2019.

26. rujna 2019. s početkom u 20 sati

CEMAN (Central European Music Academies Network) je Srednjoeuropska mreža glazbenih akademija stvorena kako bi omogućila razmjene studenata i nastavnika među glazbenim akademijama zemalja CEI (Central European Initiative) i promociju povijesne i kulturne baštine svih uključenih zemalja, a pokrenuta je tijekom Međunarodnog susreta “CEI-Glazbeno visoko obrazovanje”, održanog u Trstu, na Konzervatoriju za glazbu Giuseppe Tartini u listopadu 2016. godine.

U opatijskom Centru Gervais će 26. rujna s početkom u 20 sati nastupiti 45 glazbenika iz 9 europskih zemalja među kojima više nagrađenih na prestižnim glazbenim natječajima, a sve pod dirigentskom palicom maestra Romola Gessija i supervizora Sergija Lazzerija. U večeri posvećenoj klasičnoj glazbi izvest će poznata djela Rossinija, Dvořáka, Brahmsa, Bartóka i drugih vrhunskih skladatelja.

Festival Opatija se ovim programom priključuje mreži ustanova Central European Music Academies Network koje podržavaju stvaralaštvo mladih europskih glazbenika klasične glazbe.

Ulaz na koncert je slobodan.