Grad Opatija
Službene stranice

Izvještaji sa sjednica 2013. – 2017.

RetrOpatijski festival - lijepo vrijeme za dušu!

Datum: 9.11.2016.

Festival Opatija vas poziva ovaj vikend na RetrOpatijski festival. Više u nastavku...

RetrOpatijski festival glazbena je manifestacija koja se održava početkom studenog u slavnoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, s ciljem promocije i adekvatne valorizacije bogate glazbene ostavštine skladatelja popularne glazbe okupljenih oko legendarnog Opatijskog festivala.

Cilj događaja jest promovirati stvaralaštvo domaćih skladatelja, ali i u suvremenijem izričaju predstaviti 'evergreen' skladbe koje su postale dio domaćeg kulturološkog 'kolektivnog pamćenja'.

Ove godine prva večer 'Amigo' posvećena je liku i djelu Arsena Dedića i održat će se u petak 11. studenog 2016. Kroz razgovore sa suvremenicima, uz video priloge i odabrane skladbe prikazat će se 'život uz Arsena' i odati počast jednom od najvećih glazbenika s ovog područja koji je dao nemjerljiv doprinos hrvatskoj kulturi. Glazbenici koji sudjeluju odabrani su uz suradnju s obitelji Dedić, a to su: Gabi Novak, Matija Dedić, Josipa Lisac, Zoran Predin, Lea Dekleva, Maja Posavec, Marko Tolja, Vedran Mlikota, Edvin Liverić i Merima Ključo.

Voditeljica programa prve večeri je Iva Šulentić.

Druga večer naziva 'RetrOgledalo' posvećena glazbenim zvijezdama koje su obilježile Opatijski festival, održat će se u subotu 12. studenog 2016.

Vrhunski umjetnici čije su karijere započele upravo u Opatiji su Josipa Lisac, Gabi Novak, Neno Belan i Oliver Mlakar, a njihovi gosti bit će Nina Badrić, Maja Vučić, Ivana Kindl, Maja Posavec, Elvis Stanić, Fiumens, Marko Tolja, VS Akvarel i Luce.

Izvođače prve i druge večeri instrumentalno će pratiti Jazz Band HRT-a pod vodstvom dirigenta Andreasa Marinella i Vokalni sastav Akvarel.

Voditelji programa druge večeri su Robert Ferlin i Oliver Mlakar.