Grad Opatija
Službene stranice

Izvještaji sa sjednica 2013. – 2017.

Ovog vikenda Marunada se seli na Dobreć

Datum: 14.10.2016.

Tradicionalna manifestacija Marunada održat će se 15. i 16. listopada na Dobreću uz bogat gastro i kulturno-zabavni program.


Prvog dana manifestacije od 14 sati posjetitelje će zabavljati grupa Lucky Band, a u 20 sati zamijenit će ih Ansambl Roka Žlindre iz Slovenije. Drugog dana, u nedjelju, od 11 do 16 sati u prostorijama MO Dobreć održat će se kreativno likovna radionica za djecu na temu maruna u organizaciji društva Naša djeca Opatija. Istog dana točno u podne nastupit će Puhački orkestar Marezige, a nakon njih od 13 sati svirat će grupa Point. Mići Čakavci recitirat će u 14:30 sati, potom slijede tamburaši u 15 sati, dok će u 17 sati sa svirkom ponovno nastaviti grupa Point. U međuvremenu, u prostoru dobrećanske boćarije, u 15:30 sati održat će se radionica izrade kolača od maruna.


Novost ovogodišnje Marunade je mogućnost obilaska dvije autohtone dobrećanske konobe. Naime, od 12 do 17 sati trajat će prvi organizirani posjeti kada će se u konobama moći degustirati domaće vino te specijaliteti od maruna. Za obilazak je potrebna prethodna prijava na jednom od dva info punkta. Prvi gosti dobrećanskih konoba otvorenih za javnost bit će grupa iz opatijskog zbartimljenog grada Balatonfüreda.