Grad Opatija
Službene stranice

Arhiva sjednica

Gradsko vijeće djelomice liberaliziralo odredbe o radnom vremenu ugostitelja

Datum: 12.7.2011.

Opatija, 12. srpnja 2011.

Muzika na ugostiteljskim terasama na području Grada Opatije, u okviru važećih državnih propisa o buci, bit će dozvoljena do dva sata ujutro, do kada će ubuduće moći raditi i objekti brze prehrane. Pored toga, tijekom srpnja i kolovoza na području opatijskog mula (Ulica Zert), koje se smatra nenaseljenim područjem Opatije, ugostitelji će moći raditi 24 sata dnevno, također uz pridržavanje propisa o buci.

To je odlučeno na današnjem nastavku 20. sjednice opatijskoga Gradskog vijeća, prekinute 28. lipnja nakon „pada kvoruma“. „Kompromis“ i „vatrogasna mjera“ bili su najčešće korišteni epiteti u raspravi o prijedlogu odluke. Prijedlog je bio  potaknut raspravom koja se proteklih dana u lokalnoj javnosti vodila o tome kako u pogledu radnog vremena ugostitelja pomiriti želje ugostitelja i njihovih (mladih) gostiju, s jedne, te hotelijera i dijela građana, s druge strane. Vijeće je svoju odluku „pojačalo“ odredbom da će je opozvati u slučaju kršenja propisa od strane ugostitelja kojima se izašlo u susret, te zaključkom kojim se od Turističke zajednice traži da do sredine rujna predloži program manifestacija u idućoj godini, tijekom kojih će radno vrijeme biti fleksibilnije.

Od danas apsolviranih „starih točaka“ dnevnog reda spomenimo da je područje Poljana, na prijedlog tamošnjega Mjesnog odbora, izuzeto iz ljetne zabrane građevinskih radova, a jednokratni izuzetak od zabrane radova – samo za ovo ljeto – bit će primijenjen i na izgradnju centralnog pročišćivača u Ičićima, koja ne izaziva veću buku ni prašinu.
 
Donesen je Pravilnik o uvjetima i mjerilima za raspodjelu sredstava spomeničke rente, a vijećnici su se bavili i raspolaganjem gradskim nekretninama. Između ostalog, odobreno je raspisivanje natječaja za prodaju dviju gradskih nekretnina, uz ukupnu početnu cijenu od približno 2,8 milijuna kuna.