Grad Opatija
Službene stranice

Javni poziv za iskazivanje interesa za koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje kupališta Lido/Angiolina u Gradu Opatiji

Datum: 13.4.2012.

Danas je u Novom Listu objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje kupališta Lido/Angiolina u Gradu Opatiji, Primorsko-goranske županije, Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze.

Idejno rješenje obnove kupališta Lido koje su napravili projektni ured Arh studio Legović d.o.o. i Urbicon d.o.o. prezentirano je građanima Opatije u Vili Angiolini 10. siječnja ove godine. S obzirom na značaj Opatije u turizmu, te na nužnost neprekidnog rada u razvoju ove turističke destinacije,  u Gradu Opatiji je oformljena radna grupa, čiji je cilj bio putem struke, objektivno doći do optimalnog rješenja načina obnove poznatoga kupališta i plaže Lido. Zaključak je bio da Lido treba obnoviti u njegovom izvornom obliku, na mjestu na kojem je i postojalo, uz uređenje plaže. Prema ovoj polazišnoj osnovi, arhitekti su napravili idejno rješenje obnove kupališta i plaže Lido.

Prijedlog je upućen Primorsko-goranskoj županiji i na zadovoljstvo Grada Opatije, danas je Županija raspisala Javni poziv za iskazivanje interesa za koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje kupališta Lido/Angiolina u Gradu Opatiji. Rok za podnošenje pisma inicijative je 1. svibnja 2012. godine.