Grad Opatija
Službene stranice

ZAMJENIK GRADONAČELNIKA GRADA OPATIJE UPOZNAO EUROPSKE VOLONTERE UDRUGE ŽMERGO

Datum: 13.3.2014.

Zamjenik opatijskog gradonačelnika Fernando Kirigin posjetio je danas volontere koji borave u Opatiji, u sklopu programske suradnje koju realizira Udruge Žmergo. Udruga je domaćin  europskoj mladeži. Putem projekta Europske Unije, pod nazivom Europski prijatelji za zelene trendove troje volontera iz Malte, Francuske i Češke će u Žmergu provesti čak godinu dana.Nakon više od mjesec dana boravka u Opatiji Helene, Michal i Lawrence postali su dio Žmergovog tima. Tijekom godine dana volonteri će se upoznati s našom zemljom, njezinim kulturnim, prirodnim, ekonomskim i ostalim značajkama, ali i hrvatskim jezikom. Predstavljanjem svojih zemalja i prenošenjem vlastitih volonterskih iskustava u obrazovnim institucijama bit će to europska integracija na djelu.

Zamjenik Kirigin upoznao se s volonterima, njihovim motivima i radom, a članovi Udruge Žmergo upoznali su zamjenika gradonačelnika sa njihovim zadacima i ovlaštenjima u postupku prihvaćanja i slanja volontera u i iz zemalja Europske unije. Žmergo je akreditirana organizacija pri EVS-u, kao pošiljatelj, organizator i domaćin.

Zamjenik gradonačelnika je izrazio svoje zadovoljstvo provođenjem ovakvih aktivnosti, koje su korak dalje prema intenzivnijem uključivanju Hrvatske u događanja i nastojanja Europske unije, te pohvalio inicijativu i angažiranost na međunarodnoj razini.