Grad Opatija
Službene stranice

PROMOCIJA OPATIJSKIH 170 GODINA TURIZMA U RIMU

Datum: 3.7.2014.

U sklopu programa obilježavanja Dana državnosti u organizaciji Veleposlanstva RH  u Rimu, Italija, jučer je u povodu obilježavanja jubileja 170 turističkih godina, koji naš grad obilježava tijekom 2014. tamošnjoj javnosti i uzvanicima predstavljena i Opatija – kolijevka hrvatskog turizma.

Opatija je tako u Rimu predstavila svoje ključne odlike destinacije, značajke koje je danas na mapi svjetskih putnika i brojnih turista čine prepoznatljivom kao grad s dugom tradicijom, zanimljivom poviješću, suvremenom ali i autohtonom, raznovrsnom i turističkom ponudom…

Ovom prilikom talijanskoj se javnosti Opatija predstavila prezentacijama i izložbom u Complesso Museale San Salvatore in Lauro, na Piazzi San Salvatore in Lauro u Rimu, promovirajući time i našu zemlju.

U prezentaciju Opatije uključeni su predstavnici  TZ Grada Opatije i Hrvatskog muzeja turizma, a tim je povodom u Rimu boravio i gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je među ostalima pozdravio sve nazočne goste iz kulturnog, društvenog i inog života talijanske prijestolnice, upoznavši ih ukratko sa opatijskom poviješću, ali i aktualnim trendovima razvoja i turističke ponude grada.