Grad Opatija
Službene stranice

POSJET DELEGACIJE PARLAMENTA GRUZIJE OPATIJI

Datum: 25.2.2015.

U sklopu službene posjete Hrvatskoj u kojoj ovih dana boravi delegacija Parlamenta Gruzije predvođena predsjednikom Parlamenta Gruzije NJ.E. David Usupashvilijem, jučer je delegacija posjetila i Opatiju.  

Gruzijska delegacija susrela se tom prilikom s predstavnicima Grada Opatije - gradonačelnikom Ivom Dujmićem, njegovim zamjenikom Fernandom Kiriginom, predsjednikom Vijeća Viktorom Peršićem i veleposlanikom RH u Gruziji Ivanom Velimirom Starčevićem, a potom i obišla Opatiju.

 U izjavama za medije koje su uslijedile nakon prijema, gradonačelnik Dujmić rekao je da je predsjednika parlamenta Gruzije upoznao s osnovnim značajkama Opatije, njezinom povijesti i glavnim ekonomskim oznakama, kapacitetima ali i s ključnim velikim opatijskim projektima koji se realiziraju.

    – U Zagrebu smo jučer imali plodonosne razgovore s kolegama. Složili smo se da moramo razvijati suradnju i pronaći konkretne aktivnosti po pitanju povezivanja. Zbog toga smo danas u Opatiji, od čijih smo predstavnika dobili važne informacije o funkcioniranju grada, turizmu i tradiciji te saznali kako se suočavaju s novim izazovima. Želimo učiti, jer će Gruzija postati dio Europe. Vjerujem da možemo puno naučiti, ali i ponuditi, što će utjecati na naše povezivanje i suradnju – rekao je predsjednik gruzijskog parlamenta Usupashvili. Ljepote  grada nisu ga ostavile ravnodušnim, što je i povrtdio uz riječi da sigurno sljedeće ljeto dolazi kao turist.