Grad Opatija
Službene stranice

Poljska delegacija posjetila Opatiju

Datum: 22.1.2014.

POLJSKA DELEGACIJA POSJETILA OPATIJU

 

Poljska delegacija boravila je u Opatiji u srijedu popodne, a primio je gradonačelnik Ivo Dujmić na radnom sastanku u svom uredu  gdje se razgovaralo o namjeri  formalnog povezivanja  Opatije i poljskog grada Zakopane, te jačanju suradnje na planu turizma i kulture dva grada.

U delegaciji su bili   predstavnici  veleposlanstva Poljske u Hrvatskoj Janusz Tatera, konzul Republike Poljske, Marek Łyżwa, savjetnik ministar u veleposlanstvu, Grzegorz Gawin, prvi savjetnik za politiku, potom predstavnici grada Zakopane Janusz Majcher, gradonačelnik grada Zakopane  i Mariusz Koperski, zamjenik gradonačelnika. U delegaciji su također bili i članovi poljskog kulturnog društva Fryderyk Chopin iz Rijeke na čelu sa Jolantom Čar, predsjednicom Duštva, a na sastanku su bili nazočni i predstavnici uprave LRH.

Kao prvi korak u suradnji razgovaralo se o postavljanju izložbe „Stanislav Witkievicz – život i djelo“ u UP Juraj Šporer, a otvorena u lipnju ove godine. Witkievicz je arhitekt i dizajner koji je projektirao namještaj i kuće u Opatiji, a njegov je stil u arhitekturi poznat kao „zakopjanski stil  Stanislava Witkievicza“. Izložba u lipnju prikazivala bi izbor predmeta koje je on dizajnirao.

Članovi poljske delegacije u razgovoru su istakli i načelni interes poljskih investitora za ulaganja upravo u ovoj regiji, te je bilo govora i o interesu poljskih turista za dolazak na opatijsku rivijeru.