Grad Opatija
Službene stranice

Opatiju posjetila veleposlanica Republike Makedonije u RH NJ.E. Daniela Karagjozoska

Datum: 1.4.2015.

Veleposlanica Makedonije Nj.E. gđa Daniela Karagjozoska danas je posjetila Opatiju te se susrela na radnom sastanku s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem i njegovim zamjenicima Marinom Gasparic i Fernandom Kiriginom.

Povod posjeti makedonske veleposlanice bilo je predstavljanje mogućnosti suradnje između Republike Makedonije i Opatije u područjima ekonomije i turizma.

Tijekom razgovora između veleposlanice i gradonačelnika poseban  naglasak stavljen je na mogućnosti koje se otvaraju u suradnji na planu  turizma, s obzirom na aktualna nastojanja Republike Makedonije, koja želi pojačati aktivnosti na tom planu razvoja, te na bogatu opatijsku povijest turističkog grada.

Nj.E. Daniele Karagjozoska iscrpno je predstavila aktualne gospodarske uvjete u Makedoniji i prilike koje se pružaju potencijalnim investitorima iz inozemstva, pa tako i Hrvatske.

U sklopu posjete veleposlanice Republike Makedonije NJ.E. Daniele Karagjozoske Opatiji, održan je i susret s opatijskim obrtnicima u Gradskoj vijećnici, u suradnji opatijskim Udruženjem obrtnika, kojem su uz opatijske obrtnike bili nazočni  i  predsjednik Udruženja obrtnika Opatija Josip Dedić te tajnik UO Opatija Dušan Mušćo.

Veleposlanica Nj.E. Karagjozoska nakon službenog dijela sastanka posjetila je i centar grada, posebno dio pred gradskom tržnicom gdje je upravo danas predstavljena pisanica postavljena na trgu pred Mrkatom što su je za ovu prigodu oslikali studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.