Grad Opatija
Službene stranice

Na prijemu poljske delegacije preliminarno o etapi Tour de Pologne

Datum: 22.11.2014.

Gradonačelnik Ivo Dujmić sastao se u jutarnjim satima sa  delegacijom iz Poljske u kojoj su bili počasni  konzul RH u Krakovu Paweł Włodarczyk, zatim predsjednik poljsko-hrvatske skupine u poljskom Parlamentu Tomasz Głogowski, te direktor Lang Teama Czeslaw Lang.

Predstavnici u delegaciji predočili su gradonačelniku projekt biciklističke utrke Tour de Pologne 2016., koji spada u svjetski rang biciklističkih natjecanja, a u kojem bi se  jedna etapa odvijala u Hrvatskoj, i vozila bi se od Zagreba do Opatije.

Riječ je o sportskom događaju najvišega ranga, koji je kvalitetno medijski popraćen na brojnom tržištu ne samo Poljske, već i druge zainteresirane javnosti.

Dogovoreno je da organizatori nakon ovog inicijalnog sastanka dostave pismenim putem prijedlog Gradu Opatiji sa više detalja same organizacije koji se odnose na etapu koja bi se odvijala u Hrvatskoj. Taj je materijal potreban kako bi Grad Opatija mogao s ovim prijedlogom za realizaciju upoznati podrobnije i druge razine – primjerice, Primorsko-goransku županiju, ali i ministarstva sporta, te turizma. Nakon toga će se pregovori nastaviti, a potom i odnijeti konačna odluka.