Grad Opatija
Službene stranice

HND i FIJET dodijelili zahvalnicu gradonačelniku i statuu „Marco Polo“ Opatiji

Datum: 17.12.2013.

HND i FIJET dodijelili zahvalnicu gradonačelniku i statuu „Marco Polo“ Opatiji

 

Međunarodno udruženje novinara iz sektora turizma i pisaca u turizmu Fijet, čiji su članovi i hrvatski novinari i pisci, te Hrvatsko novinarsko društvo dodijelili su zahvalnicu opatijskom gradonačelniku Ivi Dujmiću, dok je Grad Opatija dobio statuu „Marco Polo“ .

Nagrade je danas opatijskom gradonačelniku Ivi Dujmiću uručio Abi Shalabi, član udruženja Fijeta, budući da je zbog obveza opatijski gradonačelnik bio spriječen prisustvovati na godišnjem sastanku novinara koji prate turizam, gdje su mu priznanja trebala biti uručena.

Gradonačelnik Opatije zahvalnicu članova Fijeta i HND-a dobio je zbog velikog angažmana na promociji Opatije kao turističke destinacije, te  suradnje s Fijetom, koje ga udruženje smatra svojim prijateljem, kao uostalom i Grad Opatiju, zbog čega je upravo Opatija darivana statuom Marco Polo, u znak prijateljstva s Fijet-om. Ujedno, gradonačelniku je Shalabi uručio i promotivnu snimku s ovogodišnjih dodjela nagrada Fijeta „Zlatna jabuka“ svojevrsnog turističkog Oscara, s kojim su ove godine Fijeto-ovci nagradili Opatiju i Rovinj.

Kako Opatija naredne 2014. godine slavi 170 obljetnicu razvoja turizma i udruženje Fijet dat će svoj doprinos proslavi i uključiti se aktivnije, pa je tako najavljeno da je dogovoreno da će Upravni odbor Fijeta u 2014. održati svoj sastanak upravo u Opatiji.

Opatijski gradonačelnik Dujmić zahvalio je na dobivenim priznanjima, te izrazio posebnu zahvalnost i gospodinu Shalabiju na njegovu trudu što ga Shalabi također ulaže ne bi li destinacija Opatija bila što prepoznatljivija na širem tržištu, što je prepoznao i Fijet, jer će hotelu Mozart ovo udruženje dobijeliti i priznanje „prijatelj Fijeta“.