Grad Opatija
Službene stranice

Susret gradova prijatelja

Susret Gradova i općina - prijatelja djece u Zaboku

Datum: 29.9.2014.

Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije i predstavnici Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine - prijatelji djece sudjelovali su na 8. Susreta Gradova i općina – prijatelja djece koji se u petak, 26. rujna održao u Zaboku. Organizatori Susreta bili su Grad Zabok i Koordinacijski odbora za vođenje akcije "Grad Zabok- prijatelj djece" u suradnji sa Savezom društva Naša djeca Hrvatske.


Skupu su nazočili mnogi visoki gosti, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, savjetnica predsjednika RH za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš.


Putem video zida, sudionike Susreta pozdravio je i predsjednik Ivo Josipović, kao pokrovitelj ovog Susreta kojim se obilježava 25. godišnjica Konvencije UN-a o pravima djeteta i 15. obljetnica akcije Gradovi i općine prijatelji djece.


Ovogodišnjem susretu odazvalo se 26 predstavnika hrvatskih gradova i općina prijatelja djece koji su sudjelovali u organiziranim radionicama za djecu i za odrasle, a sve s temom volonterstva u Akciji Gradovi i općine - prijatelji djece.