Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

PETRA PELOZA NOVA DJEČJA GRADONAČELNICA

Datum: 29.10.2013.

Održana konstituirajuća sjednica 9. saziva Dječjeg Gradskog vijeća Opatije

Učenica 8 razreda OŠ R. K. Jeretov iz Opatije Petra Peloza nova je dječja gradonačelnica Opatije. Odlučio je to 9. saziv Dječjeg Gradskog vijeća Opatije,  na danas održanoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatije, na kojoj je glasovalo 26 vijećnika, birajući između četiri  kandidata, a nakon što je svaki od njih predstavio svoj izborni program.

Sjednica se održala u Gradskoj vijećnici Grada Opatije, a njome je predsjedavao Ivan Tancabel, novi predsjednik DGV-a, inače  dječji opatijski gradonačelnik u prethodnom mandatu. Izbori za 9. saziv opatijskog DGV-a provedeni su 10.listopada 2013 u OŠ R.K. Jeretov.

Nazočne je prije početka zasjedanja pozdravio zamjenik opatijskog gradonačelnika Fernando Kirigin. On je malim vijećnicima pritom dao i nekoliko korisnih uputa o procedurama u radu Dječjeg gradskog vijeća, posebice u segmentu forme postavljanja pitanja dječjih vijećnika opatijskom gradonačelniku.  

Inače, dječji kandidati za gradonačelnika pokazali su zavidno baratanje izbornim nastupom i političkom retorikom, a tijekom  izlaganja kandidacijskih programa neposredno prije glasanja u Gradskoj vijećnici moglo se tako čuti  da se djeca većinom zalažu  za otvaranje kina, više dječjih igrališta, premda ih do sada na području Opatije ima uređenih 29, ali uz argument kako „igrališta nikad dosta“  zatim  za akvagan, ili školski bus ….

Projekt na kojem će raditi ove godine je „Život djece u EU“ koji je također  odabran većinom glasova dječjih vijećnika.