Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

Održane Sportske igre malih

Datum: 27.1.2015.

U četvrtak, 22.siječnja 2015.godine, događanjem „Sportske igre malih“ završen je opatijski Dan akcije.

Podsjećamo, 18. studenog 2014 . godine, u Gradu Opatiji održan je 5. po redu Dan akcije, središnji događaj projekta „Mislim globalno, djelujem lokalno!“. U Danu akcije sudjelovalo je četrdeset učenika iz opatijskih srednjih  škola, i to Gimnazije Eugena Kumičića, Hotelijersko – turističke škole, Obrtničke i Ugostiteljske škole. Učenici su bili podijeljeni u jednu novinarsku grupu i četiri manje grupe koje su izradile i prezentirale svoje projekte uz pomoć volontera i volonterki udruge Delte te djelatnika Grada Opatije.

Srednjoškolci su izrađivali projektne prijedloge na temu „Cjeloživotno učenje “, a koji su bili prezentirani na sjednici “učeničkog vijeća“.  Projekt „Veliki za male “  izglasan je kao najbolji, a Grad Opatija osigurao je sredstva za njegovu realizaciju.

Okosnicu projekta „Veliki za male“ činilo je događanje „Sportske igre malih“ održano u četvrtak, 22. siječnja 2015. godine u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji namijenjeno svim učenicima od 1. do 4. razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“. Njima su se svojim radom predstavili rukometni i malonogometni klub te su njihovi članovi istaknuli važnost bavljenja sportom i razvoj sportskih vrijednosti. Nakon demonstracije sportova, dvjestotinjak učenika okušali su se u navedenim sportovima.

Učenici srednjih škola koji su cijeli projekt osmislili izradili su i brošuru „Priprema, pozor, sport!“ koju su na samom događanju podijelili mlađim uzrastima.