Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Opatije

Datum: 20.3.2014.

Dječje gradsko vijeće Opatije danas je održalo 4. po redu sjednicu devetoga saziva, na kojoj  su na početku sjednice mali vijećnici "rešetali" pitanjima svoje starije kolege, odrasloga gradonačelnika Ivu Dujmića i njegova zamjenika F. Kirigina.

Male vijećnike uglavnom su zanimale problematike uređenja grada, među kojima svakako i uređenje plaža, najviše one u Ičićima. Gradonačelnik im je odgovorio kako je upravo u tijeku uređenje ove plaže, koja inače niz godina nosi Plavu zastavu, te bi po uzoru na nju sve ostale gradske plaže trebale biti uređene.

Kako se na plaži nalazi i uređeno dječje  igralište, a radovi na sređivanju plaže pred sezonu su pri kraju, gradonačelnik je u onom dijelu sjednici gdje su mali vijećnici predvidjeli da on postavi pitanja, predložio malom vijećnicima da prije konačnog dovršetka utređenja plaže i njezina službena otvorenja, zajedno s malim vijećnicima naprave inspekciju stanja na plaži u Ičićima, ali i na plaži Tomaševac.

Tako će mali vijećnici steći sliku o uređenosti plaže,  a onda - što je i početna ideja gradonačelnika - reći što bi eventualno po njihovu mišljenju trebalo još dodati da bi te plaže bile  po mjeri djece i njihovih potreba, kako bi se to i napravilo, a onda plaže na vrijeme sredile da mogu udovoljit svim potrebama šetača i kupača, a posebno onih najmlađe populacije.

 

Dječje gradsko vijeće je danas, 20. ožujka 2014. godine raspisalo natječaj za Proračun Dječjeg gradskog vijeća te natječaj za Naj dječje djelo.

Iznos Proračuna DGV-a je 12.000 kuna, a odluku će donesti vijećnici DGV-a na prvoj sljedećoj sjednici. Na Natječaj se mogu javiti učenici, roditelji, nastavnici i svi koji misle da imaju dobru ideju o provedbi aktivnosti namijenjene djeci s ciljem podizanja kvalitete života djece u Gradu Opatiji. Natječajem za Naj dječje djelo nagrađuju se djeca za  pruženu pomoć, odnosno učinjeno dobro djelo u svojoj zajednici. Cjelovit tekst oba natječaja nalazi se na web stranici Grada Opatije, a obrasci za prijavu mogu se podići u pisarnici Grada Opatije i na web stranici. Rok za prijavu je 23. travnja 2014. godine.