Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

ODRŽANA 5. SJEDNICA IX. SAZIVA OPATIJSKOG DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

Datum: 20.5.2014.

U gradskoj vijećnici Grada Opatije danas je održana 5. po redu sjednica IX. saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatije.

Po ustaljenom redu, dječji su vijećnici postavljali pitanja odraslom gradonačelniku Ivi Dujmići i njegovu zamjeniku Fernandu Kiriginu, nakon toga odrasli čelnici grada dječjim vijećnicima, a na današnjoj sjednici dječjim je vijećnicima prezentiran i projekt Kulturno turističkog centra, koji bi se uskoro trebao početi graditi u Opatiji.

Prema riječima gradonačelnika Dujmića, nakon održane prezentacije projekta stručnih djelatnika gradskog UO za prostorno uređenje, financije su za gradnju KTC-a-  osigurane, a kada se riješi cijela procedura oko papirologije, počinje gradnja KTC-a iznad hotela Imperial u centru grada, i to možda već koncem godine.

Inače, gradske vijećnike Dječjeg gradskog vijeća zanimalo je gdje bi se mogao graditi biciklistički poligon u Opatiji, pa su i odraslim vijećnicima dali par lokacijskih prijedloga, na što je zamjenik gradonačelnika Kirigin odgovorio da će ih razmotriti sa stručnim službama Grada i na jednoj od narednih sjednica malim vijećnicima dati odgovor.

I mali vijećnici pokazali su da su dobro informirani i obavješteni oko aktualnosti na području grada, pa je jedno od pitanja bilo usmjereno  prema Gorovu, a upit se odnosio na to hoće li se na Gorovu sagraditi dječje igralište.

Gradonačelnik Dujmić ponovio je informaciju koja je odavno poznata, da će se na prostoru Gorova sagraditi garaža, na čijem krovu će se napraviti novo, otvoreno sportsko igralište. Do tada, na platou s kojeg se upravo uklonio balon s konstrukcijom, za ovu sezonu uredit će parking koji će biti pod naplatom te donijeti i prihode Gradu, osobito ovog ljeta kada Opatija, slaveći jubilej 170 godina nastanka turizma u gradu, očekuje i veći priljev gostiju.