Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

Obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica u Opatiji u subotu 11. listopada ispred opatijske tržnice

Datum: 10.10.2014.

Društvo “Naša djeca“ Opatija poziva  na obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica koje će se odvijati  u subotu, 11. listopada 2014. od 09:00 do 12:30 sati ispred opatijske tržnice.

DND Opatija priključilo se globalnoj kampanji obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica s ciljem rješavanja problema diskriminacije i nasilja nad djevojčicama, promocije, osnaživanja i poštivanja njihovih ljudskih prava.

Pozivaju se svi građani da posjete info štand DND-a u Opatiji i kroz prigodne aktivnosti obilježe Međunarodni dan djevojčica te pruže podršku djevojčicama svijeta u ostvarivanju njihovih prava. Ovogodišnja tema je “Osnaživanje adolescentica: Prekidanje kruga nasilja“.

Generalna skupština UN-a je 19. prosinca 2011. godine usvojila Rezoluciju 66/170 s kojom je proglasila 11. listopada Međunarodnim danom djevojčica s ciljem priznavanja prava djevojčica i njihovih jednakih mogućnosti diljem svijeta.

Više informacija o info štandu DND -a u Opatiji možete doznati na broj telefona 051/272-443 ili upitom na e-mail adresu info@dnd-opatija.hr.