Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

OBILjEZAVANJE 10. OPATIJSKOG DJEČJEG DANA

Datum: 16.4.2015.

U Opatiji će se 17. travnja, u petak, prigodnim i bogatim programom obilježiti 10. dječji dan.

Realizacija programa obilježavanja, koji će trajati cijeloga dana 17. travnja i odvijat će se na više lokacija, osmislili su brojni predstavnici opatijskih društava, udruga i institucija koji rade s raznim uzrastima djece, najavljena je detaljno na konferenciji za novinare održanoj proslog petka, na trgu pred Sportskom dvoranom Marino Cvetković na Lipovici.

(Program obilježavanja možete pogledati na ovom linku. U slučaju promjena, program će se ažurirati.)   

Najavili su ga Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije, Sanja Škorić, tajnica Društva Naša djeca Opatija, Fredi Glavan, ravnatelj Osnovne škole Rikarda Katalinić Jeretova, Sabrina Jelić, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija, Suzana Šturm Kržić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, Katarina Mažuran Jurešić, ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma, Sandra Turkalj, stručna suradnica u Društvu Naša djeca Opatija, Ivan Cerovac i Nicole Heraković, Udruga Kulturni front, i Zlata Torbarina, voditeljica odsjeka društvenih djelatnosti Grada Opatije i Marta Berčić, stručna suradnica za društvene djelatnosti.

Zamjenik gradonačelnika Kirigin naglasio je da ove godine Opatija obilježava i 10. godinu stjecanja statusa Grada prijatelja djece, no važno je pritom istaći kao rezultat aktivnog rada s djecom i njihova kvalitetnog uključenja u brojne osmišljene akcije i programe, i podatak da ove godine Opatija održava i izbore za 10. sastav Dječjeg gradskog vijeća, koje je konstituirano 2001. Po tome je Opatija postala uzor i primjer mnogim drugim gradovima, naglasio je Kirigin.

Otvorenje proslave 10. opatijskog dječjeg dana započet će u petak, ispred Sportske dvorane Marino Cvetković nastupom mažoretkinja.  Osim na spomenutoj lokaciji ispred Dvorane programske aktivnosti odvijat će se još i u Dječjem vrtiću Opatija, u Hrvatskom muzeju turizma ( Švicarska kuća) te u Gradskoj knjižnici i čitaonici Viktor Car Emin, gdje će se toga dana u 18 sati u sklopu dječjeg odjela Halugice otvoriti i prva Igroteka na području naše županije.  

10. opatijski dječji dan glavni je povod ove najavne konferencije za medije, na kojoj je još Zlata Torbarina istakla podatak da Opatija ove godine obilježava i 15. obljetnicu od priključila aktivnostima Hrvatske mreže zdravih gradova.

Krajem listopada Opatija će, naglasila je Torbarina, biti domaćinom 20.poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova sa centralnom temom sastanka „Zdravlje djece – Djeca i rani razvoj“.

Već sama tema govori u prilog činjenici da je u Zdravom gradu i Grad prijatelj djece, a u Gradu prijatelju djece – Zdravi grad. Marta Berčić na kraju je pozvala sve građane i zainteresirane da se u petak, 17. travnja pridruže brojnim aktivnostima osmišljenima kako bi se obilježio 10. opatijski dječji dan. Najavila je i održavanje središnje svečanosti  u mjesecu studenome, kada će Opatija prigodno obilježiti i desetogodišnjicu stjecanja statusa Grada prijatelja djece.