Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

Natječaj za izradu najtolerantnijeg plakata povodom Opatijskog dječjeg dana

Datum: 14.5.2013.

Povodom Opatijskog dječjeg dana (13. lipnja 2013.), a u europskoj godini aktivnog građanstva,  Dječje gradsko vijeće Grada Opatije raspisuje natječaj za izradu najtolerantnijeg plakata.

NATJEČAJ „NAJTOLERANTNIJI PLAKAT“

Dječje gradsko vijeće Opatije povodom Opatijskog dječjeg dana 2013. godini u europskoj godini posvećenoj aktivnom građanstvu organizira „Maraton prijateljstva i tolerancije”. Tim povodom DGV Opatija objavljuje natječaj za izradu “najtolerantnijeg“ plakata.

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim kulturama. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija različitosti. Tolerancija je vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira (UNESCO-va definicija tolerancije). Obzirom da su netolerantna ponašanja često uzroci sukoba i nasilja DGV Opatija je odlučilo projektom „Maraton suradnje i prijateljstva“ djecu, roditelje, građane senzibilizirati na tolerantna ponašanja u međunarodnoj godini aktivnog građanstva. Veliki problem danas u društvu je socijalna isključenost djece ranjivih skupina i nepoštivanje različitosti djece. DGV Opatija putem natječaja najtolerantnijeg plakata želi istaknuti da je upravo različitost ono što obogaćuje sve nas i da jedino tolerancijom i prijateljstvom možemo razvijati slobodno i demokratsko društvo.

UVJETI NATJEČAJA:

Pravo na sudjelovanje imaju sva djeca osnovnih škola/vrtića s područja Grada Opatije (Volosko, Opatija, Pobri, Ika, Oprič, Dobreć, Veprinac, Poljane..).

Dob djece: od 5 do 15 godina

Tehnika: učenici imaju potpunu slobodu u stvaranju, a posebno će se vrednovati originalnost plakata. Važno je na plakatu istaknuti i poruku prijateljstva i tolerancije.

 

VAŽNO:

Na poleđini svakog plakata mora pisati:

- ime i prezime djeteta

- dob djeteta

- adresa djeteta

 

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2013. godine.

Prijave se podnose na adresu:

Društvo „Naša djeca“ Opatija

M. Tita 157

51410 Opatija

 

Sve informacije možete dobiti na broj telefona 051/272-443 ili 091/2724430

Najoriginalniji plakati bit će nagrađeni i izloženi u prostoru bivše trgovine Dekor od 10.06.2013. do 21.06.2013.