Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

NATJEČAJ ''''''''LOGO ŠKOLSKOG PROGRAMA PREVENCIJE NASILJA I OVISNOSTI''''''''

Datum: 21.10.2013.

Osnovna škola ‘’Rikard Katalinić Jeretov’’ Opatija, Školska koordinacija preventivnih programa Stop nasilju među učenicima i prevencije ovisnosti te Koordinacija Akcije Grad Opatija – prijatelj djece raspisuju povodom “Mjeseca borbe protiv ovisnosti u 2013. godini''

NATJEČAJ ZA IZRADU

„LOGO ŠKOLSKOG PROGRAMA PREVENCIJE NASILJA I OVISNOSTI “

Draga djeco,

pozivamo vas da sudjelujete s nama u izradi stvaranja prepoznatljivog loga Školskog preventivnog programa koji će biti znak naših zajedničkih prevencijskih napora.

Prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih predstavljaju sve aktivnosti i mjere koje sprječavaju  nastanak takvih ponašanja te smanjuje mogućnost njihova napredovanja i jačanja. Prevenciju je moguće odrediti i kao složeni sustav mjera, aktivnosti i kontinuiranih napora usmjerenih otklanjanju rizičnih činitelja i/ili posljedica njihovog djelovanja, jačanja zaštitnih činitelja na svim razinama, područjima i ključnim točkama s ciljem osiguravanja kvalitetnog rasta, razvoja, prilagodbe i sazrijevanja novih naraštaja u sigurne, prilagođene, uspješne i sretne, a samim tim i zdrave ljude (Nacionalna strategija prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih od 2009. do 2012. godine). U OŠ ‘’R.K.Jeretova’’ Opatije se uz suradnju Grada Opatije, Društva Naša djeca, Opatija i drugih organizacija civilnog društva i ustanova na području Grada drugih  provode brojne preventivne aktivnosti protiv pojave nasilja među mladima te ovisnosti mladih. Svake školske godine  objedinjuju se u jedinstveni Školski preventivni program. S ciljem  stvaranja prepoznatljivog loga Školskog preventivnog programa, Grad Opatija i Osnovna škola ‘’R.K. Jeretov’’ Opatija objavljuju natječaj kojim će sva djeca s područja Grada Opatije imati priliku stvoriti logo Školskog preventivnog programa.

UVJETI NATJEČAJAPravo na sudjelovanje imaju sva djeca osnovnih škola/vrtića s područja Grada Opatije, (Volosko, Opatija, Pobri, Ika, Oprič, Dobreć, Veprinac, Poljane…). Prijaviti se mogu i skupni radovi, nastali u okviru rada slobodnih aktivnosti, pri udrugama ili ustanovama.

Dob djece: od 5 do 15 godina

Tehnika: učenici imaju potpunu slobodu u stvaranju, a posebno će se vrednovati originalnost loga koji na kreativan način prikazuje preventivne napore protiv nasilja među mladima i ovisnosti.

VAŽNO:

1. Rad mora biti izrađen i dostavljen na papiru formata A4, a detalji rada trebaju biti jasno vidljivi kako bi se s veće udaljenosti (min 5m) prepoznala osnovna ideja rada.

2. Na poleđini svakog plakata mora pisati: ime i prezime djeteta, dob djeteta, adresa djeteta i/ili ime skupine u kojoj je rad nastao (navesti organizaciju, adresu, imane sve djece koja su sudjelovala).

Natječaj je otvoren do 10. prosinca 2013. godine.

Prijave se podnose na adresu:

Osnovna škola ‘’Rikard Katalinić Jeretov’’ Opatija

Nova cesta 53

51410 Opatija

Sve informacije možete dobiti na broj telefona 051/703-919.

Najoriginalniji  logo bit će nagrađen, objavljen na web stranici Grada Opatije i OŠ ‘’R.K.Jeretov’’ Opatija te korišten kao jedan od službenih loga Škole.