Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

Lea Leonarda Pašić nova dječja gradonačelnica

Datum: 25.5.2015.

Lea Leonarda Pašić nova je dječja gradonačelnica Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici 10. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj 25. svibnja u Gradskoj vijećnici. Lea je učenica 7.c razreda Osnovne škole "R.K. Jeretov", a članica je DGV-a  u drugom mandatu. U kandidaturi za dječjeg gradonačelnika sudjelovalo je pet kandidata, i to Annamaria Renner, Dominik Žiganto, Francesca Renner, Danijel Predragović te izabrana Lea Leonarda Pašić. U prvom krugu glasovanja jednak broj glasova dobile su Lea i Francesca, dok je u drugom krugu više glasova osvojila Lea, koja će ovu funkciju obavljati dvije godine. Na izboru su joj čestitali gradonačelnik Ivo Dujmić, zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Ivan Tancabel, kao i članovi koordinacije DGV-a Sanja Škorić, Sandra Turkalj, Tanja Sudiskas i Marta Berčić.

Sjednici su prisustvovali novoizabrani vijećnici DGV-a koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji: Damjan Rajko i Rafael Matacin iz 4.a, Hana Kulišić i Ema Ratkajec iz 4.b, Tija Dujmović i Leon Devčić iz 4.c, Tara Tomić i Leo Janković iz 5.a, Leon Pepelnik i Danijel Predragović iz 5.b, Valeria Puž i Petra Deranja iz 5.c, Roko Lovrić i Annamaria Renner iz 6.a, Karolina Bilen i Mia Jović iz 6.b, Iris Matulja i Dominik Žiganto iz 6.c, Eleonora Glavan i Francesca Renner iz 7.a, Nina Žunić i Aleksandra Brumnjak iz 7.b, Lea Leonarda Pašić iz 7.c te učenici iz OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu Marko Ivanković iz 4.a i Luka Sošić iz 7.a.

Dobrodošlicu u vijećničke klupe zaželio im je gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je istaknuo kako je Opatija ponosna na rad malih vijećnika, a naročito na titulu Grada – prijatelja djece, koju ponosno nosi.

- Imamo 29 dječjih igrališta, dječju plažu Tomaševac, skate park na Tošini i još mnoge druge sadržaje za djecu. Spremno ćemo slušati vaše prijedloge i ideje te se nadamo da ćemo neke od njih uspjeti i ostvariti, kazao je gradonačelnik Dujmić. On je uvodno istakao kako će osigurati autobus kojim će predstavnici DGV-a Opatija moći razgledati sva dječja igrališta, kako bi stekli dojam i uvid u njihovo stanje.

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali  za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu "Detektivi šuma Učke – upoznavanje flore i faune Učke".