Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

„KOVČEŽIĆ DJEČJIH PRAVA“ DJECA PREZENTIRALA ODRASLIMA

Datum: 27.5.2015.

»Kovčežić dječjih prava« prezentiran je javnosti u utorak 26. svibnja ispred Sportske dvorane »Marino Cvetković« na zajedničkom druženju učenika opatijske škole, članova Društva Naša djeca i predstavnika institucija koje skrbe o djeci na području Grada Opatije i Općine Lovran. Sve njih pozdravio je zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin.  

„Želimo educirati djecu i građane liburnijskog područja o važnosti poštovanja i promoviranja dječjih prava, a na našim info štandovima do sada smo informirali i educirali oko petsto građana i uključili ih u edukativne i interaktivne aktivnosti“ istakla  je jučer Tea Jelača, voditeljica projekta Društva naša djeca Opatija. Kovčežić dječjih prava sastoji se od edukativnih brošura, Konvencija UN-a na jeziku bliskom djeci, Malom priručniku o dječjim pravima. U njemu se nalaze i edukativne puzzle, memo kartice i bojice.

 Tijekom proteklih mjeseci u sklopu projekata Društva Naša djeca Opatija »Kovčežić dječjih prava« i Putovanje Euroforumaša na području Lovrana, Opatije i Mošćeničke Drage održane su radionice za djecu na kojima su djeca imala priliku educirati se o dječjim pravima i položaju djece u Europi. U realizaciji projekta sudjelovalo je petnaestak volontera.