Page 34 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

eveti sportski susreti antifašista okupili su 19. svibnja u dvorani Gorovo i na opatijskoj Boćariji tristotinjak sudionika iz či-tave Primorsko-goranske župani-je. Natjecatelji, podijeljeni u ekipe Liburnije, Krka, Primorja i Gorskog kotara, te ekipa gostiju iz Petrinje, takmičili su se u pikadu, potezanju konopa, briškuli i trešeti, boćanju i šahu. Organizatori su bile Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Opatije te Liburnije. Susreti se održavaju svake godine, u dru-gom gradu ili mjestu. Prošle godi-ne je domaćin bio Selce, a godinu ranije Fužine. Svečanost otvaranja uveličale su Opatijske mažoretki-nje te opatijski članovi kostimirani u opatijsku gospodu, što su gosti oduševljeno pozdravili. Nakon na-tjecanja svi su se sudionici družili uz tradicionalni zajednički ručak – jotu. Suzi Cvjetković, tajnica UABA Opatija: - Sportske igre su još jedan način našeg druženja kroz koje se promiče antifašistički duh te jača

suradnja naših udruga. Posebno smo ponosni što nam se svake godine priključuje sve više mladih ljudi. Opatija je prvi put domaćin ovih igara i zadovoljni smo organi-zacijom te zahvalni Gradu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji na potpori. Nadamo se da ćemo idu-će godine proširiti broj disciplina s badmintonom i stolnim tenisom. Olivija Sušanj, potpredsjed-nica UABA podružnice Matulji: - Moram pohvaliti organizatore iz Opatije. Jako nam je lijepo i sve se odlično odvija. Svake godine sudje-lujem u susretima i smatram da se kroz druženje i sport odlično pro-miču ideje antifašizma.

Dušan Kotur, član predsjed-ništva UABA Opatije: - Sportski susreti antifašista uvijek su odlično posjećeni. Treba raditi na tome da se uključi još više mladih kako bi se ideje antifašizma prenosile i na njihove naraštaje. Druženje kroz sport je odličan način upoznavanja drugih članova iz cijele županije, a

ovakvi susreti su odlična prilika da se upoznamo i s radom drugih an-tifašističkih udruga.

Aleksandar Korić, član UABA Opatija: - Inače se aktivno bavim boćanjem tako da sam na ovim susretima član boćarske ekipe.

Odlično se zabavljamo. Jako volim ovakve susrete, jer su oni odlična prilika da upoznam i druge mlade članove iz ostalih udruga. Drago mi je da nas je na svakim susretima sve više, iako mislim da bi se mladi trebali u još većem broju pridružiti antifašističkim udrugama.

D

34

Page 34 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »