Page 32 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

Odlična sezona MNK Gorovo

Malonogometni klub “Gorovo” odlično je završio sezonu. U svom drugom nastupu, u 2. hrvatskoj malonogometnoj ligi – zapad, osvojili su drugomjesto iza MNK “Grobnik”, dok su trećeplasirani zaostali čak 14 bodova što pokazuje dominaciju ova dva kluba u ligi. Kvalitetu su potvrdili i na regionalnom turniru “Ožujsko Kup 2012” na kojem su bili uvjerljivo najbolji i osvojili prvo mjesto te se plasirali na završnicu u Split. Usprkos ozljedama i obvezama igrača, ostva-rili su odličan uspjeh i osvojili 4. mjesto na državnoj razini u konkurenciji od 250 ekipa među kojima je bilo i reprezentativaca Hrvatske. Okosnicu mom-čadi čine uglavnommladi dečki koji, uz iskusne Brajkovića i Šerifja, stasaju u odlične malonogometaše. Od juniora su za prvu momčad već odigrali Marko Francetić, Mario Smolčić, Mateo Jakopović te Mateo Frolja koji je proglašen i najboljim igračem i najboljim strijelcem zapadne skupine prve hrvatske omladinske malonogometne lige. Za MNK GOROVO u sezoni 2011/2012 igrali su: Moreno Milenković, Mauro Širola, Alen Vukić, Kristijan Brajković, Džumret Šerif, Nikola Kirigin, Davor Mažuran, Dražen Krnjatić, Nino Živulić, Tomislav Petričić, Ivan Tomić, Deni Samardžija, Kristian Cianci, Bernard Šuker, Denis Mujakić i Davor Kovčalija.

Uspjesi boraca OFC-a

U Rijeci je ,25. i 26. svibnja, održano Županijsko prvenstvo u amaterskom boksu. Kadet Opatija Fight Cluba Borna Grčić jednoglasnom je sudačkom od-lukom pobijedio u polufnalu i fnalu te osvojio zlatnu medalju, a Robert Čaušević i Filip Rumac osvojili su brončanu medalju. U

Vladivostoku, u Rusiji, nastupio je Stipe Bekavac koji se borio po MMA pravilima. Slavio je pobjedu nakon samo pola minute borbe. U Velenju, u Sloveniji, po K-1 pravilima borio se Luka Žeželić, koji je također vrlo uvjer-ljivo slavio nakon što je u nepune dvije minute svog protivnika tri puta ba-cio u knockdown te je sudac odlučio prekinuti borbu i pobjedu dodijeliti OFC-ovom borcu.

Opatijske rukometašice

županijske prvakinje

Mlađe kadetkinje Ženskog rukometnog kluba “Liburnija Opatija” županijske su prvakinje. Prvim mje-stom osigurale su odlazak na završnicu državnog prvenstva održanog u Čakovcu gdje su, u konku-renciji od 12 ekipa, osvojile četvrto mjesto, iza ekipa “Zrinskog” iz Čakovca, “Podravke” i “Lokomotive” iz Zagreba. Za ŽRK “Liburnija Opatija” , po vodstvom trenera Višnje Hrmić, igrale su Ella Toskić, Tea Skrozan, Sandra Grgos, Mia Mihočka, Rea Jelenović, Emina Bradarić, Marija Kusanić, Lora Stefanović, Gloria Delač, Ira Glavičić, Iva Karlić, Tea Bradanović i Lara Židek.

Piše: Kristina Tubić FOTO: Nikola Turina

Prvenstvo Opatije u mini rukometu

U opatijskoj dvorani “Gorovo” 2. lipnja održano je Drugo otvoreno prven-stvo Opatije u mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2001., 2002. i 2003. godine. U organizaciji MRK “Opatija” nastupili su mali rukometaši i rukometašice iz 22 ekipe iz Opatije, Matulja, Viškova, Rijeke, Vrboskog, Zaboka, Krka i Buja. U kategoriji 2001. godišta prvo mjesto pripalo je RK “Zametu”, drugi su bili RK “Zabok”, a treći ekipa domaćina iz MRK “Opati-ja”. U kategoriji 2002. godišta pobijedila je ekipa MRK “Buje”, drugi su bili RK “Halub”, a treće mjesto pripalo je RK “Zamet”. U kategoriji 2003. godi-šta najbolja je bila ekipa RK “Matulji”, drugi su bili rukometaši RK “Kozala”, a treće je mjesto pripalo RK “Vrbovsko”.

Svi sudionici turnira kući su ponijeli medalje. Prve tri ekipe nagrađene su peharima, a specifčnost turnira je pehar za četvrto mjesto. Budući da su uvijek najtužniji igrači koji izgube u utakmici za treće mjesto, “drvena” je medalja na opatijskom turniru zamijenjena peharom. Po prigodnoj cijeni od 20 kuna sudionicima turinira omogućen je ručak na opatijskoj boćariji. Za domaću ekipu dječaka MRK “Opatija” nastupili su Rene Rubinić, Silve-ster Matić, Vito Kinkela, Ven Subašić, Dominik Dražić, David Brajan, Lukas Prodan, Ante Matić, Igor Kožul, Dominik Mišić, Marin Glassl, Toni Grozda-nić, Kevin Vlakić, Dominik Memeti, Josip Forca, Marin Grubešić, Luka Perić i Renato Dražić, s trenerom Ronijem Ribarićem.

Za ekipu djevojčica “ŽRK Liburnija Opatija” igrale su Maja Biškupić, An-tonela Sušanj, Antonia Paris, Eva Gärtner, Luana Zdrinšćak, Anamarija Karadakić i Marija Jukičić s trenerom Marinom Pleše.

32

Page 32 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »