Page 15 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

Agenzie immobiliari

REAL ESTATE AGENCY Агенство недвижимости Immobilienagenturen

Najveća ponuda nekretnina na Opatijskoj Rivijeri

Ako kupujete ili prodajete nekretninu

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Jer vaše zadovoljstvo je naš cilj!!

www.smart-invest.hr

DAN GRADA

B ogatim zabavnim, glazbenim, kulturnim i sportskim progra-momOpatija će proslaviti Dan grada 25. srpnja, na blagdan svog zaštit-nika Svetog Jakova. U obilježavanje su se uključile opatijske institucije i ustanove, kao i mnogobrojne udru-ge.

Manifestacija Opatija - carski grad uvest će nas u program prosla-ve Dana Grada 14. srpnja, a održat će se u večernjim i noćnim satima, od 20.00 sati pa sve do jedan sat iza ponoći. Od ulaska u Carski grad ispod hotela Milenij, preko paviljona Šporer, Portića, Parka sv. Jakova, kupališta Jadran i cijelog Parka An-giolina, pa sve do opatijskog mula, Opatija će se, uz sudjelovanje stoti-njak statista i živu glazbu, preseliti u slavnu prošlost. Šporer će, kao ne-kada, postati bečka kavana, konjska zaprega će voziti opatijskimparkom, a gospoda će uživati... Mul je rezervi-ran za zabavu puka, uz prikaz ribar-skog života i gastronomsku ponudu ribica na žaru i domaćeg vina te živu glazbu.

Zajednica Talijana, Sveučilište iz Trsta i Talijanska unija poklanjaju Gradu Opatiji koncert Maria Batti-face koji će se održati na Ljetnoj pozornici 21. srpnja, a ulaz će biti slobodan. Istog dana u Voloskom na

Mandraću održat će se koncert Kla-pa, a ispred vile Angioline koncert grupe 4.33. Sljedeći dan rezerviran je za ljubitelje klapske pjesme, koji će moći uživati u “Festivalu klapa i mandolina” na Ljetnoj pozornici u 21.30 sati u organizaciji Udruge hr-vatskih klapa i mandolina. Uoči Dana Grada na opatij-skom Portiću kod paviljona Šporer u 20.00 sati održat će se svečano otkrivanje skulpture “Barkajol”, po-svećene svim opatijskim barkajo-lima, autorice Tatjane Kostanjević, a koja je donacija prijatelja Opatije Romana Popova. Opatijske ma-žoretkinje prodeflirat će glavnom prometnicom od Tržnice do Slatine u pratnji Puhačkog orkestra Marini-ći. Istu večer na Ljetnoj pozornici u 21.30 održat će se koncert na ko-jem će nastupiti grupa “Pips, Chips i Videoklips”. Točno u podne 25. srpnja Udruga ljubitelja kamelija u Vili Angiolini promovirat će knjigu o kamelijama, a duž opatijske šetnice s početkom u 19.00 sati održat će se procesija povodom Dana sv. Ja-kova. Nakon procesije svi građani Opatije i njihovi gosti na Maloj sceni Ljetne pozornice moći će uživati u koncertu Tri hrvatske dive – Gabi, Radojke i Tereze. U glazbenom pa-viljonu u Parku Angiolina 27. srpnja

Zbor Kluba 60+ održat će koncert. Slikarska manifestacija Mandrać okupit će 28. i 29. srpnja male i velike natjecatelje u likovnom izričaju. Dani Grada imat će i svoj sport-ski dio, 14. srpnja na plaži Ičići održat će se 5. međunarodni Opatija kup u speedmintonu, dan kasnije u dvorani Liburnija u Voloskom 4. međunarod-ni kup Opatije u stolnom tenisu, 18. srpnja na dječjoj plaži Tomaševac 4. ljetna olimpijada na moru za djecu, a 21. srpnja 2. otvoreno prvenstvo Opatije u rukometu na pijesku i Ae-robic day na plaži u Ičićima, a sve u organizaciji KŠR Gorovo.

Zatim je 21. srpanj rezerviran za jedriličarsku regatu “Homo si bor-dižat” u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija uz sudjelovanje broj-nih poznatih osoba iz javnog živo-ta. Atletski klub “Marathon 2006”

već tradicionalno organizira Me-đunarodnu atletsku utrku za žene i muškarce na 18.400 metara i 6.000 metara “Trči i uživaj” te Baby mara-ton, koji će se održati 22. srpnja sa startom na Slatini. Peta Olimpijada na moru za djecu održat će se na Plaži Ičići 25. srpnja u 15.00 sati. Va-terpolo klub Opatija organizira dva zadnja vikenda u srpnju Liburnijsku ljetnu vaterpolo ligu, na plivalištu u Voloskom.

U programu obilježavanja Dana grada još ima mjesta, pa se poziva-ju svi koji se žele uključiti i dati svoj doprinos proslavi, da se jave u Grad Opatiju. Program još nije zaključen, još će se nadopuniti, te je podložan promjenama, naglašavaju organiza-tori.

Valja napomenuti da, iako je većina programa besplatna, za neke koncerte trebat će kupiti karte.

Opatija – carski grad

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 20. srp-nja, laureatima će biti uručene nagrade Grada Opatije. Nagrada za životno dje-lo dodijelit će se Dušku Jeličiću – Duletu. Počasnim građaninom Grada Opatije imenovan je Jan Kickert, a nagrada Grada Opatije za područje gospodarstva dodijelit će se vlasnicima restorana «Ružmarin» Igoru i Goranu Marjanoviću, za područje sporta Daliboru Koreniću, za područje znanosti i zdravstva prof.dr.sc. Siniši Volareviću, za područje odgoja i obrazovanja Ugostiteljskoj školi Opatija i Gimnaziji «Eugena Kumičića» Opatija te za područje zdravstva i socijalne skrbi Gradskom društvu Crvenog križa Opatija.

Nagrade Grada Opatije Piše: Kristina Tubić

15

Page 15 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »