Page 14 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

radonačelnik Opatije Ivo Dujmić, predsjedni-ca TZ Ičići Tatjana Bar-tolin i generalni direktor ACI-ja Anto Violić podignuli su 5. lip-nja Plavu zastavu na plaži Ičići - me-đunarodno priznanje čistoće mora i kvalitetnih sadržaja na plažama. Time je ujedno obilježen i službeni početak sezone kupanja. - Ovo je deveta godina da Plava zastava vijori na ovoj plaži, a to je pokazatelj da Grad Opatija u kupali-šte ulaže kontinuirano. Hvala svima, a posebno tvrtki Parkovi koja brine da se zadovolje svi uvjeti kako bismo zadržali Plavu zastavu. Prije devet godina upravo u Ičićima podignuta je prva Plava zastava na opatijskom području, a danas je ova plaža i jedi-na koja još uvijek nosi ovu prestižnu oznaku. Nositi Plavu zastavu znači vrhunsku turističku promidžbu koja se temelji na visokoj kakvoći usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti plaže. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turi-stička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom

odabira destinacije, kazao je grado-načelnik Dujmić te istaknuo kako će se Grad Opatija dati sve od sebe da i ostale plaže postanu ponos grada. Prisutnima se obratila i Ana Go-lja iz udruge Žmergo podsjetivši na obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša koji se slavi svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu, posvećene okolišu, a na kojoj je 1972. godine usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

Za zabavni dio programa pobri-nule su se Opatijske mažoretkinje i mališani iz engleske grupe Dječjeg vrtića Opatija Ičići.

Još je jedna Plava zastava zavi-jorila istog dana u Ičićima, i to u ACI Marini, koja već 14 godina ponosno nosi ovaj međunarodni dokaz kva-litete. Zastavu su podigli generalni direktor ACI-ja Anto Violić i direktor Marine Goran Bilić.

– Zahvaljujem svima, odmorna-ra i čistačica pa do ljudi u upravi, jer svi su oni jednako zaslužni za dobi-vanje Plave zastave, istaknuo je Bilić.

G

a zavijorile

Piše: Kristina Tubić

zastave

Tel. +385 51 718 383 Tel./fax: +385 51 272 611 GSM: +385 99 215 5553 GSM: +385 91 1807 395

e-mail: vuksanovicdoo@gmail.com www.vuksanovic.hr

Opatija, M. Tita 79/I (preko puta Tržnice)

za poslovanje nekretninama

i usluge prevođenja

Prevodimo: engleski, talijanski, njemački, francuski, ruski, mađarski, poljski i slovenski...

14

Page 14 - Opatija153

This is a SEO version of Opatija153. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »